Vernieuwen

30 oktober 2023

Collega’s te gast bij Loket Zwijndrechtse Waard

Afgelopen vrijdagochtend waren Ewout Schneijderberg en Jaco den Haan te gast bij Loket Zwijndrechtse Waard. Een school die zich richt op leerlingen met een vmbo basis- of kaderadvies. Hier maakten zij kennis met de enthousiaste mensen van het technisch onderwijs. De school moedigt leerlingen namelijk aan om vanaf de brugklas praktijklessen te volgen, waardoor ze hun interesses en talenten kunnen ontdekken. In klas 2 staan ​​vijf profielen centraal: Zorg en Welzijn, Economie en Ondernemen, Produceren, Installeren en Energie, Bouwen, Wonen en Interieur, en Mobiliteit en Transport.

Wat hen in het bijzonder opviel, was de gedrevenheid van de leerlingen, waaronder ook een jonge dame, die bezig waren met elektrische installaties. Terwijl een aantal leerlingen elektra aanlegden volgens technische tekeningen, waren anderen druk bezig met laptops en schakelingen om een ​​elektramotor te laten draaien. Dit toont aan dat de techniek een spannende en toekomstgerichte carrièrekeuze kan zijn.

Ons doel, als vertegenwoordigers van Verkerk, is om de samenwerking met Loket Zwijndrechtse Waard te intensiveren en leerlingen meer te informeren en te betrekken met de mogelijkheden binnen ons bedrijf en de technieksector als geheel. Het was hartverwarmend om te zien hoe deze jonge mensen met zoveel enthousiasme de techniek omarmden.

Een van de ideeën van de school is om een ​​excursie te organiseren naar een gebouw met moderne klimaattechnologie. Dit is een uitdaging die we met open armen hebben aanvaard.

We gaan een technische gebouwgebonden installatie bezoeken bij een opdrachtgever, waarbij Warmte Koude Opslag (WKO), koeltechniek, verwarmingstechniek, luchtbehandeling en GBS aan bot komen.

Door jongeren direct in contact te brengen met de nieuwste ontwikkelingen in de technische sector, hopen we hen te inspireren en aan te moedigen om een ​​carrière te overwegen in bijvoorbeeld de installatietechniek.

Deze ervaring heeft ons nog meer gemotiveerd om ons in te zetten voor het versterken van technisch onderwijs. Samen met scholen zoals Loket Zwijndrechtse Waard kunnen we jongeren helpen hun passie te ontdekken en hen voorbereiden op een succesvolle toekomst in de uitdagende wereld van technologie en innovatie.

Meer weten over onze diensten? Maak een afspraak met ons!

De kracht van Verkerk ligt in de bundeling van onze expertises. Met een breed scala aan disciplines, ervaring en betrokkenheid bij onze opdrachtgevers, staan wij klaar om de uitdagingen van de toekomstige technische dienstverlening aan te gaan. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe wij u van dienst kunnen zijn.

Vernieuwen