Ons verhaal

Op weg naar 2030

Welkom bij Verkerk, de toonaangevende technisch dienstverlener voor de zakelijke markt! Wij zijn gespecialiseerd in het vernieuwen, versnellen, verduurzamen en veilig werken op het gebied van gebouwgebonden installaties. Onze focus ligt op het leveren van hoogwaardige oplossingen voor onze opdrachtgevers in de industrie, vastgoed, de gezondheidszorg en de energie-infrastructuur. Onze vier thema’s helpen hierbij. De vier van Verkerk!

Vier van Verkerk

Bij Verkerk begrijpen we dat organisaties voortdurend moeten innoveren om concurrerend te blijven. Daarom bieden wij installatietechnieken en -systemen die uw bedrijfsprocessen optimaliseren en efficiënter maken. Of het nu gaat om het implementeren van geavanceerde automatiseringssystemen, het integreren van slimme gebouwbeheersystemen of het bieden van geavanceerde energiebesparende oplossingen, wij hebben de expertise en ervaring om aan uw specifieke behoeften te voldoen.

Versnellen doen we op vier gebieden. Digitalisering van onze eigen werkmethoden en de processen bij de klanten, kwaliteit van onze prestaties, het kennisniveau van onze medewerkers en het optimaliseren van onze dienstverlening. Door regelmatig onze kwaliteit te evalueren en de opdrachtgevers te vragen naar hun ervaringen, kunnen we de kwaliteit van onze producten en diensten sneller optimaliseren.

Zowel in de ontwerpfase, de bouwfase en de gebruiks- en onderhoudsfase richten wij ons op duurzaamheid. Wij adviseren onze opdrachtgevers over methodes zoals BREEAM voor duurzaam installeren. Onze duurzame installaties omvatten onder andere energiezuinige verlichtingssystemen, zonnepanelen, laadpunten en energiemonitoringsystemen. Samen met u werken we aan een groenere toekomst.

Veiligheid vraagt onze dagelijkse aandacht. Onze HSEQ managers monitoren onze werkwijzen, zorgen voor toolboxen op locaties, certificering zoals VCA en de Veiligheidsladder en een gedragen veiligheidscultuur door alle medewerkers. Wij zorgen ervoor dat alle installaties voldoen aan de strengste veiligheidseisen, zodat u met een gerust hart kunt werken.

Ruim 100 jaar Verkerk

9 mei 1923

Op 23-jarige leeftijd besloot Piet Verkerk op 9 mei 1923 een rijwielhandel en winkel in elektriciteit op te richten; Verkerk. Er werden eigen fietsen gemaakt van het merk DIANA en natuurlijk ook reparaties gedaan. Vader Verkerk was postbode en promootte tijdens zijn dagelijkse rondjes het bedrijf van zijn zoon.

Jaren 30

Bram Verkerk besloot om bij het bedrijf van zijn broer te gaan werken. Beiden waren opgeleid in de elektrotechniek en konden dit niet los laten. Al gauw kregen zij de eerste opdracht om een woning te installeren aan de ringdijk in Zwijndrecht. De gas lampen moesten vervangen worden door elektriciteit.

Begin jaren 40

Tijdens de oorlog bleven de broeders creatieve ondernemers. Er was natuurlijk van alles op de bon zoals melk en olie. Maar daar hadden Piet en Bram wat op gevonden. Frames van de fietsen werden namelijk aangepast en gebruikt om melk te vervoeren. Van een bevriende boer kregen zij melk en die melk werd vervolgens verstrekt aan de buurtbewoners. Ook werd er een oliepers gemaakt om illegaal olie uit koolzaad te persen en ook deze werd via de frames verhandeld.

Eind jaren 40

Tijdens en vlak na de oorlog kreeg Verkerk een bijzondere opdracht: het kantoor en de fabriek Zwanenburg werd als eerste voorzien van Philips TL buizen. Toentertijd was dit een revolutionair duurzaam product. Door de wederopbouw na de oorlog volgden al snel andere opdrachten van o.a. Van Drimmelen, Tomado, HBS Dordrecht, Raadhuis Zwijndrecht, Hotel Swindrecht en heel veel woningen. Hierdoor groeide het bedrijf rond 1948 naar ca. 30 medewerkers en er ontstond naast de winkels een installatiebedrijf.

1953

In 1953 werd heel Nederland opgeschrikt door de watersnoodramp waarbij ook Zwijndrecht zwaar getroffen werd. Alle machines en motoren van de bedrijven die aan de rivier stonden werden aangetast en moesten gerepareerd worden. Zo ook de Verenigde Oliefabriek in Zwijndrecht (VOZ, later Unimills), inmiddels Sime Darby.

Jaren 50

De opkomst van de radio en TV zorgde opnieuw voor groei van de winkel, met als gevolg dat er verhuisd moest worden naar ringdijk 123 en later Bruïnelaan 69 en Prins Bernhardstraat, Raadhuisplein, Winkelcentrum Noord en het winkelcentrum De Schoof in Hendrik-Ido-Ambacht. Er werd een reparatieafdeling voor televisies en radio opgezet en tevens werden er grammofoonplaten verkocht. Wellicht komt de slogan ‘Weer een plaat van P.A. Verkerk’ u bekend voor?

Jaren 60

Eind 1960 stelde Piet Verkerk zijn schoonzoon Rinus Visser aan als directeur en helaas overleed Piet Verkerk kort daarna. In de jaren 50 en 60 was de wederopbouw in volle gang. Vele woningbouw projecten werden gerealiseerd en eind jaren 60 werden de projecten steeds groter. Enkele voorbeelden zijn W.o. de Gulf en Total raffinaderijen, maar ook projecten als de Staatsdrukkerij, TU Delft, Lindonk, Rijkswaterstaat en Swinhove / Lindonk Zwijndrecht.

1973

Een jubileumjaar waarin ook de eerste Verkerkloop wordt gehouden met zo’n 350 lopers. In dit jaar vond ook de verhuizing naar het huidige pand plaats en ondertussen groeide het bedrijf naar ca. 350 medewerkers.

Jaren 70

De verschillende wit- en bruingoed winkels werden in 1976 (geleid door Wim Verkerk) verkocht en Verkerk specialiseerden zich in elektrotechniek in de breedste zin van het woord. De projecten werden steeds geavanceerder en hoogwaardiger.

Jaren 80

In 1980 werd een vestiging geopend in Hoevelaken en in 1984 werd niet alleen gestart met een eigen praktijkleerschool RBOC, maar ook met het Verkerk Service Systeem (VSS). Een oproep- communicatiesysteem voor de ouderen- en gezondheidszorg. In 1986 droeg Rinus Visser zijn functie als directeur over aan Sjef Schneiders.

Jaren 90

1993 werd het 70-jarig jubileum gevierd en werd het pand uitgebreid met huisvesting voor Verkerk Service Systemen. In 1998 ging Sjef Schneiders van zijn pensioen genieten en ging de directie bestaan uit Henk Kind, Peter Schneiders (zoon van Sjef), Pleun van de Berg en Pieter Visser (kleinzoon van Piet Verkerk). De techniek werd steeds geavanceerder en gecompliceerder. De loyaliteit binnen het bedrijf was (en is nog steeds) enorm en daar zijn we nog steeds uitermate trots op!

2017

Verkerk gaat deel uitmaken van VINCI Energies Nederland. Door de economische crisis en een flink aantal tegenslagen kon Verkerk het hoofd niet meer boven water houden maar gelukkig heeft Verkerk een mooi bedrijf gevonden met dezelfde filosofie en aandacht voor personeel en veiligheid. Wij zijn er nog steeds erg blij mee!  

2023

Het jaar waarin we ons 100-jarig bestaan vieren met (oud) medewerkers en laten zien wat we opdrachtgevers en nieuwe medewerkers nu en in de toekomst te bieden hebben. Inmiddels ontwikkelen wij ons als 100 jarige enorm zijn we weer een solide winstgevend bedrijf waarin veiligheid, solidariteit, samenwerking en gezelligheid de boventoon voeren. Benieuwd hoe we ons 100ste jaar gevierd hebben?

Bekijk de video hier!

De weg naar de toekomst

Digitalisering en de energietransitie zijn onze pijlers. We bereiken dit door de te vernieuwen, versnellen verduurzamen en veilig te werken en dat allemaal met een hart voor mens en techniek.

Meer weten over onze diensten? Maak een afspraak met ons!

De kracht van Verkerk ligt in de bundeling van onze expertises. Met een breed scala aan disciplines, ervaring en betrokkenheid bij onze opdrachtgevers, staan wij klaar om de uitdagingen van de toekomstige technische dienstverlening aan te gaan. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe wij u van dienst kunnen zijn.

Ontdek meer over Verkerk

Organisatie

Onze thema's

Leverings- en algemene inkoopvoorwaarden

VINCI Energies & Verkerk