Vernieuwen

26 september 2023

Campagne Techniek Nederland

Het afgelopen weekend wist Techniek Nederland de landelijke media te halen met uitkomsten van het onderzoek dat mensen die in de techniek werken blijer zijn met hun baan dan gemiddelde Nederlanders? Dat blijkt uit een onderzoek onder circa duizend respondenten.

Wie op zoek is naar werkgeluk, zou moeten kiezen voor een carrière in de techniek. In die sector zijn bijna alle werknemers buitengewoon blij met hun baan. Ze vinden dat hun werk ertoe doet, ze werken met plezier en ze zijn trots op hun vak. Dat blijkt uit ‘Werken in de techniek’, een marktonderzoek dat Techniek Nederland liet uitvoeren. De resultaten van het onderzoek zijn een steun in de rug voor de brancheorganisatie, die zich sterk maakt voor een grotere instroom van werknemers. Vandaag geeft Techniek Nederland het startschot voor een langlopende campagne die de kansen laat zien om in deze sector carrière te maken. Onderdeel van de campagne is een test, waarmee je kunt checken of je geschikt bent voor een baan in de techniek.

Hoog rapportcijfer

Werknemers in de techniek vinden hun werk uitdagend. Ze zeggen dat ze nooit uitgeleerd zijn. Bovendien waarderen ze dat je in de techniek vrijwel zeker werk hebt voor de rest van je leven. Werknemers in de techniek geven hun baan gemiddeld een 8,1. Van alle respondenten geeft 35% zelfs een 9 of hoger. Vrouwen die werken in de techniek waarderen hun werk zelfs nog meer dan mannen. Zij geven als gemiddeld rapportcijfer een 8,3. Download voor meer inzichten het volledige marktonderzoek Werken in de techniek.

Techniek Nederland is ook een campagne begonnen ‘Je kunt zoveel meer met Techniek’ waarin ook Verkerk, in de persoon van Max Hanemaaijer, aan heeft bijgedragen. Een mooi initiatief waar we bijzonder trots op zijn. Goed gedaan Max!!

Meer weten over onze diensten? Maak een afspraak met ons!

De kracht van Verkerk ligt in de bundeling van onze expertises. Met een breed scala aan disciplines, ervaring en betrokkenheid bij onze opdrachtgevers, staan wij klaar om de uitdagingen van de toekomstige technische dienstverlening aan te gaan. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe wij u van dienst kunnen zijn.

Vernieuwen