Rotterdam

Rotterdam World Gateway

De allernieuwste en -grootste generatie containerschepen wordt dagelijks ongehinderd bij RWG afgehandeld. De schepen worden gelost en geladen door de automatische kadekranen, die op afstand gemonitord en bijgestuurd worden door remote operators van RWG.

BRON: RWG FOTO: RWG

Continuïteit van het proces is dus van groot belang.

Boven in de kranen is de motorruimte. Dit is de plek waar de hijsinstallatie en de giek zich bevinden. Hier worden alle nieuwe installaties aangebracht door een gespecialiseerd team aan vakmensen. Ook voor de koeling van de paneelkasten wordt gezorgd. Bij een brandmelding wordt de motorruimte eerst hermetisch afgesloten om de toevoer van zuurstof te beperken. Daarna vult de ruimte zich met blusgas waardoor het zuurstofgehalte in de ruimte verder omlaag gaat en het vuur snel dooft. De bekabeling voor alle installaties lopen door de poot van de kraan.

Ook het onderhoud van alle installaties is toevertrouwd aan de Verkerk Groep. Als erkend Branddetectiebedrijf, PVE opsteller en als BORG Beveiligingsbedrijf weten wij precies wat nodig is om RWG van het hoogste veiligheidsniveau te voorzien.

RWG vertrouwd op de expertises van Verkerk en daar zijn wij trots op.

Over RWG

Rotterdam World Gateway vervult als mondiale maar tegelijkertijd echte Rotterdamse containerterminal een sleutelrol in veilige, betrouwbare, duurzame en efficiënte containerafhandeling. Het interne containertransport tussen de kade en het opslaggebied wordt verzorgd door onze elektrisch aangedreven, automatisch gestuurde voertuigen. Vanuit de opslag vervolgen de containers hun reis naar het achterland via binnenvaart, trein of truck, waarvoor op de terminal een aparte afhandeling is gerealiseerd die onafhankelijk plaatsvindt van de deep sea operatie.
Bekijk de website van RWG met de indrukwekkende foto’s en film.

Opdracht

Totaalverzorging van alle installaties in de kranen: elektrotechnische, brandmeld-, ontruiming- en data-installaties.

Uitwerking

Verkerk is verantwoordelijk voor de aanleg en het onderhoud van de branddetectie, alarmering en blusinstallaties in de kadekranen.

Meer weten over onze diensten? Maak een afspraak met ons!

De kracht van Verkerk ligt in de bundeling van onze expertises. Met een breed scala aan disciplines, ervaring en betrokkenheid bij onze opdrachtgevers, staan wij klaar om de uitdagingen van de toekomstige technische dienstverlening aan te gaan. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe wij u van dienst kunnen zijn.

Industrie