Rotterdam

Gate Terminal

Opdrachtgever

Gate Terminal

Opdracht

Diverse elektrotechnische werkzaamheden

Op de Maasvlakte in Rotterdam heeft Gate terminal in 2011 de eerste Nederlandse LNG-importterminal gebouwd. De terminal heeft een initiële doorzetcapaciteit van 12 miljard m3 (bcm) per jaar en bestaat uit drie opslagtanks, twee aanlegsteigers en een omgeving waar LNG wordt hervergast. De terminal past binnen het Nederlandse en Europese energiebeleid, dat strategische diversificatie van de aanvoer van LNG, duurzaamheid, veiligheid en milieuvriendelijkheid als belangrijke uitgangspunten hanteert. De Gasunie en Vopak zijn de initiatiefnemers en partners in Gate terminal.

Snelle toegang tot Europa
De LNG-terminal met zijn opslagtanks en verdampingsinstallaties is gebouwd op een 35 hectare groot opgespoten terrein direct ten zuiden van de Maasvlakte in Rotterdam, dicht bij de haveningang aan de Noordzee. Deze locatie is goed bereikbaar voor LNG-schepen en alle begeleidings- en afhandelingsfaciliteiten zijn daar aanwezig. De Rotterdamse locatie geeft een snelle toegang tot de grote en nabije potentiële afzetmarkten voor aardgas in Noordwest-Europa.

Elektrotechnische werkzaamheden
In verband met gewenste uitbreiding en vernieuwing is Verkerk voor Gate terminal adviseur en uitvoerder voor diverse elektrotechnische werkzaamheden op het terrein.  De werkzaamheden bestonden onder andere uit de aanleg van de licht- en krachtinstallatie van het ‘Fire Water Diesel’ gebouw, het leveren en monteren van diverse verdeelkasten (Verkerk fabricaat) en de aanleg van noodverlichtingsarmaturen. In sommige delen van het werkgebied moet gewerkt worden onder ATEX normen, iets wat Verkerk goed ligt. Kortom, een mooi project in een dynamische omgeving!

Meer weten over onze diensten? Maak een afspraak met ons!

De kracht van Verkerk ligt in de bundeling van onze expertises. Met een breed scala aan disciplines, ervaring en betrokkenheid bij onze opdrachtgevers, staan wij klaar om de uitdagingen van de toekomstige technische dienstverlening aan te gaan. Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe wij u van dienst kunnen zijn.

Industrie